Last van stank?

De provincie Brabant heeft een provinciaal meldpunt ingesteld waar mensen stankoverlast kunnen melden: 073 – 681 28 21. Elke melding wordt geregistreerd en door het meldpunt voorzien van een registratienummer. Vergeet bij klachtenmeldingen niet te vragen naar dit registratienummer. Het nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Extra: meld klacht ook bij stichting Mens, Dier & Peel
U kunt daarnaast een kopie van uw melding sturen naar stichting Mens, Dier & Peel met onderstaand formulier. Let op: onderstaand formulier is geen vervanging van het provinciaal meldpunt! Meld klachten dus altijd zelf via 073 – 681 28 21.

8 reacties op Last van stank?

 1. maria schreef:

  Laat de raadsleden donderdag aub hun verstand gebruiken en ervoor pleiten dat er GEEN mestfabriek op De fuik komt .Er zit hier al zoveel rotzooi in de lucht dat er niet nog meer stank bij hoeft te komen,daarbij ben ik al getroffen door de Q koorts hoeveel mensen moeten er nog meer bij komen met nieuwe ziekte,s voordat ze maatregelen nemen ?

 2. Pennings schreef:

  Hedenmorgen, woensdag 6 maart 2013, hangt er een meer dan normale stank (waarschijnlijk varkenslucht) bij ons rondom het huis, gelegen Hoogveldseweg Mill, binnen de bebouwde kom.
  Reg.nr. van melding bij Prov.Nrd.Brabant: 2013/10/548091

 3. Edwin schreef:

  3 dagen lente weer en de stank is echt ondraaglijk. Ik ben nu 2 dagen op de fiets naar mijn werk geweest, en heb vandaag besloten dit voorlopig niet meer te doen. Ik zag vandaag in Erp nog een fietser (lotgenoot) met dichtgeknepen neus op de fiets zitten.
  Ik ben het nu echt helemaal zat. Op de fiets ruik je overal die zure diarree lucht, en na het fietsen kun je je kleren in de was gooien omdat alles stinkt.

  • spêlêkster schreef:

   Dit is schandalig en simpel gezegd, aantasting van de lichamelijke integriteit, hetgeen in Nederland (nog wel) verboden is, maar ja, van die overheid hoef je niks te verwachten als ellende. Probeer een klacht in te dienen bij de Ombudsman, want de R. v. S. , is gewoon op de hand van de megaboeren!

 4. Cees schreef:

  Ik ben eerder van de camping bij Baarle Nassau naar huis gegaan. Dit vanwege de stank. Mijn besluit staat vast, ik doek mijn boel op. Provinciale staten van Noord-Brabant heeft waarschijnlijk liever dat Brabant verzuurt en vervuilt door overbemesting en stank dan dat de lucht “schoon” wordt en verdienste uit het toerisme binnen krijg.

  Ik heb eerder al geschreven dat het grondwater in de omgeving van Baarle Nassau zo zuur is en ik wil daar nog bij vermelden dar er zeer veel nitriet, nitraat en fosfaat in zit en zeker niet geschikt meer is voor menselijke consumptie. Het is giftig voor mens en dier.

 5. Elly van den Broek schreef:

  In De Rips zijn we zo ongeveer ten einde raad betreffende stank en vliegenoverlast. Wanneer je bij gemeente hierover reclameert, krijg je geen antwoord. Het is onderwerp van gesprek. Overal waar je komt, hebben mensen het alleen nog maar over de gigantische hoeveelheid nertsen die hier worden geplaatst. Afgelopen week hebben we een brief naar de rechtbank gestuurd met verzoek om verder onderzoek, omdat wij geen vergunning hebben zien staan. Toch wordt er weer een nieuwe stal gebouwd. Waar gaat dit naar toe? We zijn de overlast écht zat!

 6. Herma schreef:

  Vandaag, zondag 6 oktober is de mestlucht in de Walsberg, Deurne zeer penetrant. Een half uurtje nadat ik een raam had open gezet was de stank in de kamer al niet meer te harden. Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen afdoende maatregelen worden genomen tegen de ziekmakende stank en overlast van de mest. De politiek moet echt ingrijpen.

 7. Verontruste bewoner van Brabant schreef:

  Beste mensen, begin volgend jaar zijn het weer verkiezingen. Zorg dat uw stem gaat naar die partijen die er iets aan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.