Megastal 15.000 varkens nabij Huize Padua van de baan

VENHORST – De geplande megastal met circa 15.000 varkens aan de Langstraat in Venhorst, op 900 meter afstand van zorginstelling Huize Padua, is definitief van de baan. De gemeente Boekel laat de leden van de klankbordgroep per e-mail weten dat er na veelvuldig overleg met initiatiefnemer Tielemans en een jarenlange, juridische strijd een intentieovereenkomst is opgesteld. Deze overeenkomst staat dinsdag 8 mei op de agenda van burgemeester en wethouders van Boekel. Update 8 mei 2018: de gemeente Boekel en de initiatiefnemer van de megastal hebben 8 mei de intentieovereenkomst ondertekend. Update 29 juni 2018: gemeenteraad Boekel heeft ingestemd met de overeenkomst. Wijs besluit!

Als het college instemt met het besluit, zal de overeenkomst worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Boekel op 28 juni 2018. “Er is dus op dit moment nog geen definitieve ‘stempel’ gezet op de overeenstemming met Tielemans, maar het gaat wel degelijk de goede richting op”, aldus een woordvoerder van de gemeente Boekel. Omwonenden van de Langstraat en inwoners van Venhorst zijn blij met het nieuws. De protestborden kunnen eindelijk weg.

Mens, Dier & Peel heeft zich samen met omwonenden ingezet om de bouw van deze megastal van tafel te krijgen. Het ziet er naar uit dat dit eindelijk is gelukt. Een wijs besluit van de gemeente Boekel, ondanks het feit dat de gemeenschap opnieuw een flinke bijdrage moet leveren om de uitwassen van de vee-industrie te beteugelen.

Zie ook: Protest omwonenden tegen megavarkensstal bij Huize Padua
En: Ruim 500 zienswijzen tegen megastal bij Huize Padua

Update mei 2018
De intentieovereenkomst is 8 mei 2018 zowel door de gemeente Boekel als door de heer Tielemans getekend. Hiermee is overeenstemming bereikt om nieuwvestiging van het varkensbedrijf met 15.000 varkens aan de Langstraat in Venhorst te voorkomen. Deze getekende intentieovereenkomst is de basis voor de uit te werken vaststellingsovereenkomst die op 28 juni 2018 aan de gemeenteraad van Boekel wordt voorgelegd.

 

Dit bericht is geplaatst in Boekel, Leefbaarheid, Luchtkwaliteit, Milieu, Politiek, Varkenshouderij, Veedichtheid, Venhorst. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Megastal 15.000 varkens nabij Huize Padua van de baan

  1. geen stip aan de horizon schreef:

    Nogmaals: eerst zien, dan geloven. Het is meer dan triest dat de meeste gemeenten niet voor volk, maar voor varkens kiezen. Naar het waarom, zou eens een goed onderzoek moeten komen. Dit stinkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.