Oproep: stuur brief en vraag EU om groen landbouwbeleid

BRUSSEL – De fractie van The Greens / EFA zijn een campagne gestart, waarin zij de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, oproepen om het voorstel voor herziening van het Europese landbouwbeleid (GLB; CAP) terug te trekken (#WithdrawTheCAP). Volgens landbouwwoordvoerder Bas Eickhout staat het verstrekken van 400 miljard euro subsidie aan boeren haaks op de doelstellingen uit de Green Deal. Hij roept daarom iedereen op om een brief te sturen aan Ursula von der Leyen.

Bas Eickhout: “De Commissie zegt de Green Deal als hoofdprioriteit te hebben. Als ze hun woorden serieus nemen, moet er serieus groen landbouwbeleid komen.” The Greens / EFA hebben daarom een brief, opgesteld die is ondertekend door 39 Groene Europarlementariërs. Ook vragen zij bezorgde mensen op zich hierbij aan te sluiten (zie ook formulier hieronder).

Bas Eickhout: “De landbouwsector moet hoognodig verduurzamen, daarom is het cruciaal dat de grote pot landbouwgeld optimaal wordt ingezet. Er zijn goede basiseisen nodig waaraan boeren moeten voldoen om subsidie te krijgen, zoals het creëren van ruimte voor de natuur en minimaal gebruik van pesticiden. Ook zijn duidelijk afrekenbare milieudoelen nodig zodat alle EU-landen vergelijkbare inspanningen leven. Het Europees Parlement en de Europese Raad laten dat na. De vergroening van de Europese landbouw mag niet zeven jaar stilliggen. De pesticiden-, kunstmest-, en natuurdoelen uit de Green Deal zijn in gevaar.”

Dit bericht is geplaatst in Ammoniak / depositie, Bestrijdingsmiddelen, Biodiversiteit, EU-parlement, Europese Unie, Klimaat, Landschap, Leefomgeving, Luchtkwaliteit, Mestoverschot, Milieu, Natuur, Stikstof, Waterkwaliteit. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Oproep: stuur brief en vraag EU om groen landbouwbeleid

  1. kwakzalf schreef:

    WEG met alle vee-industrie, of… de volgende zoönose!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.